Báránysült C.C. módra

Báránysült C.C. módra
Báránysült C.C. módra

Szerezzünk egy tanyasi bárányt, vagy legalább egy felet. Fontos, hogy a bárány minden részéből tudjunk fogyasztani, bordából, gerincéből, combjából, valamennyinek más az íze. Amit még báránynak nevezünk, az 13 és 15 kg között van, felette már birkának számít. A bárányt jól bedörzsöljük sóval, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a só átjárja a vastagabb húsokat is, például a combot. A bárányt mélyebb tepsibe tesszük, zsírral vagy olajjal megkenjük, és a 160 celzius fokra előmelegített sütőben 90 percig sütjük. A sütési idő felénél a bárányt megfordítjuk, és többször meglocsoljuk saját levével. Fontos tudnivaló: A sütési idő a bárány méretétől függően váltózhat. A végén megöntözzük sörrel, és magasabb hőfokon pirosra, ropogósra sütjük. 

Az így elkészített ételt friss hagymával, ropogós lepénnyel tálaljuk. 
Ahogy az elkészítéséhez, úgy az étel fogyasztásához is örömteli pillanatokat kívánunk.
Jó étvágyat!
P.S.1 Előtte jó szilvapálinka, közben pedig jó hideg sör dukál.
P.S.2 Ha a konyhakész megoldásokat kedveli, a bárányt sülten az éttermünkben is beszerezheti, utána már csak a babérokat kell learatnia.