Csevap recept Classic módra

Csevap recept Classic módra
Csevap recept Classic módra

Hozzávalók:
0,5 kg kicsontozott marhaszegy, 0,5 kg marhanyak, 0,5 kg sertés dagadó, 4 dkg delikatesz fűszer, 0,5 dkg őrölt bors, 1 dkg csípősebb pirospaprika, ízlés szerint só és 1 dl ásványvíz.
Elkészítése:
A húsokat ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel és az ásványvízzel, majd egynemű masszává gyúrjuk. Kevés szódabikarbóna hozzáadásával azt is elérhetjük, hogy szinte "pukkanjon" amikor beleharapunk. A masszát a hűtőben tároljuk, k.b. 24 órát, hogy az ízek összeérjenek. Nedves kézzel ujjnyi vastagságú, 10 cm hosszú rudacskákat formázunk. A grill rácsot csemegeszalonnával kenegetjük, sütés előtt és közben is. A rácsra fektetett rudacskákat sütés közben görgetjük, hogy minden oldala egyformán süljön.
Fontos tudnivaló:
Izzó és nem lángoló parázs felett sütjük, különben a külseje megég, belül pedig nyers marad. Ha mégis lángra kapna, kevés sörrel megbolondítjuk.
Tálalása:
Lila hagymával, sopszka salátával friss lepénnyel tálaljuk.

PLUSZ ÖTLET: Ha sütés előtt a csevapokat vékonyra szelt szalonnába göngyöljük, még ízletesebb étellel tudjuk megörvendeztetni vendégeinket.
A sütéshez jó étvágyat kívánunk!

Amennyiben pedig a kényelmes, mosogatásmentes útvonalat választja, fáradjon be hozzánk, ahol minden nap 10 órától este 10 óráig szeretettel és nagy gondossággal főzünk Önnek és családjának, barátainak!